Kimmoliisa Arkisto
Kimmoliisa Toimitus 100,3 MHz Media Palaute
 
ranneliike.net
lepakkolaakso.net

Nikolai Aleksejev

Tekijät: Vaeltaja2006, Kesto: 27 min 15 s
Julkaistu 25.5.2009, Arkistossa 25.5.2009

Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumin seminaarin odotetuimman puheenvuoron piti tv:sta tuttu miliisin retuuttama Nikolai Aleksejev.

Ladataan soitinta ...

Nikolai Aleksejev kertoi englanniksi tuoreita muistoja Moskovasta. 60 hengen pride-mielenosoitus lyötiin hajalle minuutissa. Samaan aikaan Riiassa voitiin jo marssia. Kaikki homojen ja lesbojen mielenosoitukset on Moskovassa ja koko Venäjällä tukahdutettu. Osallistuminen näihin mielenosoituksiin on vaarallista. Esim. opiskelijat vaarantavat opiskelupaikkansa.

Venäjän oppositio tai kansalaisliikkeet eivät tue homojen mielenosoituksia. On sanottu suoraan, että gay-pride aiheuttaa heidän toiminnalleen huonoa mainetta. On oltu yhteydessä myös moniin lähetystöihin. Suomen lähetystöstä kyseltiin, miten voidaan auttaa. Homoaktivistit eivät tarvitse rahaa vaan poliittista tukea. Sitä tukea ei kuitenkaan saada. Monissa ministerikokouksissa on noussut esiin kysymys Moskovan Pridestä, mutta se on lähinnä kiusallinen kysymys, joka sivuutetaan.

Muut kansalaisliikkeet suhtautuvat nuivasti, mutta erityisen ikävää on se, että myös "omat joukot" eli muut homo-organisaatiot suhtautuvat prideen kielteisesti. Aleksejev kertoi, että hän ei aluksi aikonut tulla Suomeen ollenkaan, koska samassa paneelissa istuu ihmisiä, jotka toimivat Moskovan Prideä vastaan. Aleksejev esitti ihailunsa suomalaisille kolmelle eurovisiovieraalle, jotka rohkeasti lähtivät tukemaan Moskovan Prideä. Tuhannet muut länsieurooppalaiset eivät lotkauttaneet korvaansakaan,.

Homoaktivismi on tuottanut tuloksia. Vielä joitakin vuosia sitten mediassa homo kuvattiin lähinnä naisen vaateisiin pukeutuneeksi klovniksi. Nyt mielikuva on selkeytynyt. Myös kirkon kanta on alkanut viime vuosina pehmetä. Mutta vain rohkea toiminta tuottaa tuloksia. Esim. ILGA Europe on yrittänyt toimia pehmeästi. Heidän homofobian vastaisen päivän lehdistökonferenssiin tuli yksi lehtimies. Moskovan Pridessä oli sadoittain mediaväkeä. Muut homo-organisaatiot ovat yrittäneet "vähätellä" Moskovan Priden aikaansaannoksia. Mutta kuitenkin Moskovan Priden tapahtumat ovat saaneet miljoonien katsojien julkisuuden ympäri maailmaa.

Se, mitä tarvitaan, on rohkeutta ja ihanteita.

Lisätietoa: ranneliike.net/teema/seksuaalivahemmistojen_asema_venajalla_puheenaiheena_helsingissa?cid=2&aid=2125

Kategoriat

© Sateenkaariyhteisöt ry 2005-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot - FAQ - Käyttöehdot